Uw browser is verouderd en mogelijk niet compatibel met deze site.
We raden het gebruik van Internet Explorer 9+ , Firefox of Google Chrome.

Hoe gebruik ik de melk- en voerprijzen in VoerExpert?

Economische kengetallen geven uw rantsoenadvies meer waarde. Met VoerExpert brengt u de voerkosten en melkopbrengsten - het effect van uw voeradvies - in beeld.
Drops-of-milk-2062100_news_detail

Betrouwbare prijzen van de grondstoffen, krachtvoeders en kuilen zijn de basis voor de berekening van de voerkosten en de melkopbrengsten. Voor de invoer van de melk- en voerprijzen is veel mogelijk.

Bedrijfsspecifieke voerprijs

Naast een koppeling met een mengvoeroptimalisatiepakket kan VoerExpert ook de prijzen van voedermiddelen inlezen vanuit Excel. De basis is de prijs uit het algemene voedermiddelenbestand, met een toeslag of korting op de standaardprijs maakt u een bedrijfsspecifieke voerprijs. Voor op maat gemaakte mengsels kunt u tevens een maatvoerprijscorrectie vastleggen bij de veehouder. Dit stelt u in bij de bedrijfsinstellingen van de veehouder.

Inlezen melkprijzen

Melkprijzen kunt u in VoerExpert eenvoudig inlezen. Deze zijn beschikbaar gesteld door onze kennispartner DCA. Bij de melkveehouder legt u vast aan welke zuivelverwerker de melk wordt geleverd: via [Productie] en dan [Algemeen]. In dit scherm kunt u ook een bedrijfsspecifieke toeslag of korting vastleggen voor de melkprijs.

Voorbeeld resultaten melk- en voerprijzen

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Neem contact op
NAAR BOVEN