Uw browser is verouderd en mogelijk niet compatibel met deze site.
We raden het gebruik van Internet Explorer 9+ , Firefox of Google Chrome.

Functionaliteit krachtvoertabel uitgebreid

In de najaarsupdate van 2018 zijn verschillende nieuwe functies toegevoegd voor de krachtvoertabel. Deze nieuwe functies zijn gebaseerd op gesprekken die we met gebruikers hebben gevoerd. Hier leest u meer over de nieuwe functies voor de krachtvoertabel.
13765_news_detail

Voor de ontwikkeling van de krachtvoertabellen in VoerExpert hebben wij inspiratie gehaald uit gesprekken die wij in de afgelopen jaren hebben gevoerd met gebruikers van VoerExpert. Wij willen graag dat u een krachtvoertabel kunt maken die u met een gerust hart bij uw klanten achterlaat. We hebben gezocht naar een goede balans tussen een eenvoudige bediening en een goed onderbouwd voeradvies.

In de najaarsupdate van 2018 zijn verschillende nieuwe functies toegevoegd. In de updatebrieven die hierbij zijn uitgeleverd is een uitgebreide omschrijving te vinden van deze nieuwe functies. Neemt u gerust contact met ons op als u deze updatebrieven na wilt lezen.

Instelbare afbouw

Wanneer u bij de Tabelinstellingen de Afbouw krachtvoeradvisering instelt op Instelbare afbouw kunt u zelf aangeven hoeveel de krachtvoergift moet afbouwen vanaf de hoogste krachtvoergift. U stelt een Minimale en Maximale daling in; kg krachtvoer / kg melk. Binnen deze grenzen zoekt VoerExpert naar de behoeftedekking. De uitkomst zal zijn dat het verloop van de krachtvoergiften gelijkmatiger zal verlopen.

Automatische sturing

Wanneer u bij de Tabelinstellingen de Afbouw krachtvoeradvisering instelt op Automatische sturing zal de krachtvoergift gelijkmatig verlopen tussen de hoogste en laagste krachtvoergift. Het productieniveau waarop de krachtvoergift 0 moet zijn kan ge-initialiseerd worden in bij de Tabelinstellingen en is gebaseerd op het basisrantsoen.

Voeren naar een streefproductie

De krachtvoergift wordt berekend aan de hand van de behoefte van de koeien. Deze hangt af van de melkproductie. Maar wat als je juist de melkgift wilt verhogen? Dan wil je kunnen rekenen met een hogere melkproductie, een streefproductie. Deze is vanaf nu in te vullen in de Productie. Met het invullen van deze gegevens beïnvloedt u niet de berekening van de ruwvoeropname capaciteit maar wel de berekening van de behoefte. Kort gezegd blijft het basisrantsoen hetzelfde maar zal de krachtvoergift verhoogd worden. Bij een hogere krachtvoergift wordt er wel meer ruwvoer verdrongen.

Laat ons weten wat u van de krachtvoertabel vindt

We zijn benieuwd naar uw ervaringen met de krachtvoertabel. Laat uw reactie achter via het reactieformulier.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Neem contact op
NAAR BOVEN