Uw browser is verouderd en mogelijk niet compatibel met deze site.
We raden het gebruik van Internet Explorer 9+ , Firefox of Google Chrome.

Wat is het voordeel van het gebruik van de optie 'Weiderantsoen'?

In VoerExpert vindt u de optie ‘Weiderantsoenen’. Wat zijn de voordelen van dit rantsoentype bij weiderantsoenberekeningen?
Koeienkoppen_news_detail

Voederwaarde vers gras

In de voorjaarsupdate van VoerExpert actualiseren we elk jaar de weidegrascijfers. De basis voor deze actualisering is het vijfjarig gemiddelde van Eurofins. De voederwaardesamenstelling van gras met een * is bepaald uit de gemiddelde voederwaardesamenstelling en de inschaardatum. U kunt naar wens de voederwaardesamenstelling handmatig aanpassen.

Vers gras opname

In tegenstelling tot kuilvoer is de opname van vers gras lastiger in te schatten. Daarom schat VoerExpert de opname van vers gras in op basis van het aantal uren dat de dieren buiten lopen en het vers gras aanbod. Zowel bij een ‘%-rantsoen’ als bij een ‘PMR-rantsoen’ schat VoerExpert vervolgens de grasopname in. Kiest u voor een PMR-rantsoen dan kunt u de kilo’s vers gras nog aanpassen.

Energiebehoefte en VEM-correctie

Het aantal uren weidegang heeft invloed op de onderhoudsbehoefte van koeien. De benutting van de VEM van het weidegras is afhankelijk van de rantsoensamenstelling. VoerExpert corrigeert dit automatisch.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Neem contact op
NAAR BOVEN