Uw browser is verouderd en mogelijk niet compatibel met deze site.
We raden het gebruik van Internet Explorer 9+ , Firefox of Google Chrome.

VoerExpert varkens

VoerExpert varkens van Rovecom is een professioneel optimalisatie pakket voor het optimaliseren van uw eigen brijvoermengsel. Met de beschikbare grondstoffen op uw bedrijf kunt u een optimaal mengsel berekenen. Wijzigingen in uw voeraanbod kunt u direct in uw mengsel doorvoeren. Het programma is eenvoudig in gebruik.
 
 

Voor wie?

VoerExpert varkens is een logische stap voor de varkenshouder die zelf graag de touwtjes in handen heeft van zijn eigen voerbeleid. Indien u zelf uit wilt rekenen en beslissen of grondstoffen voor u interessant zijn, is gebruik maken van VoerExpert varkens een uitkomst om tot een goed rantsoenadvies te komen voor uw dieren. De rol van uw voeradviseur gaat meer naar sparringpartner.

 

Aanvullende voeders

Veel varkenshouders voeren klantspecifieke mengsels. Om de kosten voor deze mengsels in de hand te houden wordt er vaak gekozen om deze te produceren uit half fabricaten. Door het aanbieden van een aantal uitgebalanceerde kern– en mineralenmengsels kan VoerExpert varkens het best passende en goedkoopste klantspecifieke mengsel berekenen. Het berekende aanvullend voer kunt u later gebruiken voor andere mengsels.

De samenstelling van uw aanvullend voer kunt u vanuit VoerExpert varkens naar uw leverancier e-mailen. Het aanvullend voer kan worden opgestuurd zonder dat u uw mengsel van eigen grondstoffen opstuurt. Zowel de samenstelling van grondstoffen als alle nutriënten staan vermeld.

Eigen mengsel optimaliseren

In VoerExpert varkens kunt u per diergroep een passend eisenpakket instellen waar uw mengsel aan moet voldoen. Het eisenpakket bestaat onder andere uit nutriënteisen voor het totale mengsel en minimum en maximum te voeren hoeveelheden van uw voedermiddelen.

Nadat u heeft geoptimaliseerd ziet u de berekende hoeveelheden en de prijs. U kunt zien welke grondstoffen niet in het mengsel zijn opgenomen en vanaf welke prijs een grondstof wordt opgenomen in uw mengsel. Verder krijgt u een indicatie welke eisen het meeste invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Wanneer de optimalisatie is mislukt ziet u in beeld welke eisen daarvoor zorgen. U kunt daarna de eisen aanpassen, uit zetten of andere voedermiddelen selecteren.

Neem contact op
NAAR BOVEN