Uw browser is verouderd en mogelijk niet compatibel met deze site.
We raden het gebruik van Internet Explorer 9+ , Firefox of Google Chrome.

Hoe geef ik de bedrijfsprestaties grafisch weer in VoerExpert?

Een grafische weergave van de prestaties van een melkveebedrijf ondersteunt uw werk als adviseur. Het is een handig hulpmiddel om samen met de veehouder de voerstrategie en resultaten te bespreken. Hoe werkt dit in VoerExpert?
Beeldmerk-3_news_detail

Met een rantsoenanalyse kunt u samen met de veehouder de voerstrategie bespreken. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om de data uit de melkcontrole grafisch weer te geven. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

Bedrijfsgemiddeldes over de langere termijn

In het scherm Productie – Monitoring melkcontrole klit u op de knop Grafiek. Hier kunt u verschillende gegevens analyseren over een langere periode. Hieronder ziet u een voorbeeld van de grafiek BSK Lactatietraject. In de grafiek ziet u in welk deel van de lactatie de BSK hoog of juist laag is. Daarnaast ziet u direct of dit een constant beeld is of dat dit erg verschillend is gedurende het jaar.

Beeld van trends op koe-niveau

In het scherm Productie – Monitoring koeien kunt u een beeld krijgen van de prestaties van alle dieren op basis van de laatste melkcontrole. Uitschieters zijn er eenvoudig uit te halen. Hieronder is een voorbeeld van de grafiek Eiwit - ureum relatie geplaatst. Deze grafiek combineert het ureumgehalte met het eiwitpercentage en geeft informatie over de energie-eiwit balans in het rantsoen.

Diergrafieken voersaldo

Er is een grote variatie in de voerefficiëntie van melkkoeien. Als gevolg daarvan kan het voersaldo per koe verschillen. Wanneer u een individueel krachtvoeradvies maakt kunt u het voersaldo op dierniveau bekijken. In Rantsoen – Krachtvoeradvies – Diergrafieken zijn twee grafieken te vinden, die voersaldo en voerkosten inzichtelijk maken. Hieronder is de grafiek Voersaldo per dier per dag weergegeven.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Neem contact op
NAAR BOVEN